Vörösboros marhapörkölt
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 stor lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kumminfrön, hela
  • 2 rågade matskedar paprikapulver
  • Några lagerblad
  • 6 msk tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Vatten
Instruktioner
  1. Bryn köttet i en traktörpanna. Använd gärna ister, om du vågar och vill. Ta upp köttet ur pannan och lägg på tallrik, gärna med lite folie över så de håller sig varma.
  2. Lägg ner lök och vitlök och stek glansiga.
  3. Lägg i lagerblad, kummin, paprikapulver och tomatpuré. Häll i lite vatten, blanda ihop och koka i 5 minuter.
  4. Häll sedan i vinet och låt koka en kort stund.
  5. Lägg ner köttet och smaka av med salt och peppar. Snåla inte.
  6. Låt koka i runt 4 timmar med lock. Addera vatten under tiden om det skulle behövas.
  7. Servera med nokedli och oborka salata.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/grytor-gratanger/vorosboros-marhaporkolt/