Kreolskans gryta
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 6
Ingredienser
  • 9 hg fläskfilé
  • 2 kabanoss eller liknande korv
  • 1 burk syltlök (195 gr)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (227 gr), delade på mitten
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 dl hackad ättiksgurka (eller cornichons)
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Pressade vitlök i valfri mängd
Instruktioner
  1. Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen.
  2. Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta. Ta sedan upp och lägg åt sidan.
  3. Bryn filén i fettet från korvarna och krydda med salt, peppar, mejram och strö över mjölet.
  4. Tillsätt syltlöken, oliverna, gurkan, paprikan. Slå på grädde och låt koka i c:a 10 minuter.
  5. Smakar av med salt, peppar och spadet från syltlöken.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/grytor-gratanger/kreolskans-gryta/