LCHF-focaccia
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g fetaost
  • 10 gröna oliver
  • Rosmarin
  • 1 liten rödlök mycket grovt hackad
  • Havssalt, Olivolja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffigt.
  3. Tillsätt philadelphiaosten och rör slätt.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
  5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet.
  6. Häll kakan i en långpanna (ca 15×23 cm).
  7. Peta ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten.
  8. Strö över rosmarin och havssalt. Ringla på olivolja.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Noteringar
Receptet hämtat från LCHF Gourmet
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/matbrod/lchf-focaccia/