Skagencheesecake
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 6-8
Ingredienser
Botten:
  • 6-8 skivor kavring
  • 75 g smör, rumstempererat
Cheesecakesmet
  • 400 g räkor4 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk färskost med pepparrot
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • ½ rödlök, hackad
  • 4 st gelatinblad
Garnering:
  • 100 g räkor
  • 1 citron i tunna skivor
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Dill
Instruktioner
  1. Mixa smör och kavring till en smulig massa och tryck i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i c:a 10 minuter.
  3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med 3 dl crème fraîche, färskost och majonnäs. Blanda ner den finhackade dillen, rödlöken och stenbitsromen.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet ordentligt. Värm resterande crème fraîche i en kastrull. Lägg ner gelatinbladen och låt de smälta på låg värme medan du rör om.
  5. Häll ner detta i cheesecakesmeten och blanda om ordentligt.
  6. Häll ner smeten i formen och ställ in i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
  7. Garnerna den skagencheesecake med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar innan servering.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/forratt/skagencheesecake/