Sandkullens lax
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 tub Skagen- eller kräftost
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl dill, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven Västerbottenost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg i fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
  3. Häll av lagen från kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
  4. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar.
  5. Fördela blandningen över fisken och strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Noteringar
Var försiktig med saltet. Se till att smaka av med jämna mellanrum.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/lax/sandkullens-lax/