Frukostbullar
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 20
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • c:a 10 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • En blandning av diverse frö
Instruktioner
  1. Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, olja och honung.
  2. Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Kör sedan i 10 minuter i degblandaren (20 minuter och du gör det för hand).
  3. Tillsätt saltet och kör i ytterligare 3 minuter.
  4. Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
  5. Baka ut till avlånga frallor och jäs vidare i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla frallorna med vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön, linfrön och lite flingsalt.
  8. Grädda i c:a 12 minuter.
Noteringar
Honungen kan, om man vill, ersättas med lika mängd sirap.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/matbrod/frukostbullar/