5-timmarstårta
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 6-8
Ingredienser
Botten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Kokosflingor
Citronkräm
  • 4 äggulor
  • ¾ dl socker
  • 75 g smör
  • Saften av ½ citron
Garnering
  • 2 dl grädde, vispad
  • Rivet citronskal
Instruktioner
Botten
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa äggvitorna och sockret hårt.
  3. Smörj en form med löstagbar kant och strö med kokosflingor.
  4. Ställ in formen i ugnen, stäng av värmen och låt formen stå kvar i fem timmar.
Citronkräm
  1. Sjud äggulorna, sockret och citronsaften tills det tjocknat.
  2. När smeten svalnat lite, rör ner smöret.
  3. Häll krämen på botten, häll över den vispade grädde och garnera med kakao och rivet citronskal efter behag.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/tartor/5-timmarstarta/