Fiskbiffar
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 500 gram fisk
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Några msk matolja
Instruktioner
  1. Finhacka lök och dill samt lägg i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlök.
  3. Skär fisken i grova tärningar och lägg ner i en matberedare med mixerkniv. Lägg i ägget, salt och peppar.
  4. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  5. Tillsätt grädden under tiden du mixar färsen.
  6. Tillsätt lite ströbröd om färsen är för lös att forma till.
  7. Blanda fiskfärsen med dillen och rödlöken.
  8. Häll och sprid ut matolja på en bricka och olja händerna.
  9. Forma 4 stycken stora biffar.
  10. Stek fiskbiffarna några i taget i 3-4 minuter på varje sida.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/fiskbiffar/