Åsas enkla bröd
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 2 limpor
Ingredienser
  • 8 dl ljummet vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1-2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 3-4 tsk brödkrydda
  • 2-3 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, linfrön etc.
  • Mjöl av valfri sort
Instruktioner
  1. Blanda vatten, jäst, honung, salt och brödkrydda i en bunke, och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner fröna.
  2. Fyll på med mjöl (det fungerar att blanda vete-, råg-, grahamsmjöl) tills det blir en ganska lös deg.
  3. Låt jäsa 1-2 timmar.
  4. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 250° och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, c:a 20 minuter.
  6. Grädda i 15 minuter och sänk sedan värmen till 125°. Grädda i ytterligare 30-35 minuter.
  7. Knacka på brödet, låter det ihåligt är det färdigt.
Noteringar
Lägg en bit folie över limporna om de får färg lite för fort.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/matbrod/asas-enkla-brod/