Gratinerad hummer
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 2
Ingredienser
  • 20 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk persilja, mycket finhackad
  • 1 nypa havssalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda smör, sherry, senap, peppar och persilja.
  3. Dela hummern i 2 halvor.
  4. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen i c:a 5 minuter, så att den blir varm och får lite färg.
  5. Servera, och ha salt tillgängligt om så krävs.
Noteringar
Hummerklor är ett elände, så om man vill kan man knacka några jack i dem innan så att det blir lite enklare att få tag på köttet.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/skaldjur/hummer/gratinerad-hummer/