Kanderad ingefära
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Ingredienser
  • Ingefära
  • Vatten
  • Strösocker
Instruktioner
  1. Skär ingefäran i bitar i valfri storlek.
  2. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att de precis täcks.
  3. Koka dem i c:a 30 minuter eller tills att de blir mjuka.
  4. Häll sedan av vattnet och låt ingefäran svalna.
  5. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Häll ner dem i kastrullen igen, tillsätt vatten så att det täcker och tillsätt lika många dl socker som det finns ingefära.
  6. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in, och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  7. Häll socker på en tallrik och rulla runt ingefäran så att den täcks.
  8. Låt den kanderade ingefäran torka och svalna, och förvara dem i en tättslutande burk.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/snacks/kanderad-ingefara/