Grönsakspaté
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: c:a 6
Ingredienser
Morotspuré
  • 400 g morötter
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
Selleripuré
  • 400 g rotselleri eller palsternacka
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
Broccolipuré
  • 400 g broccoli
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten, och låt dem rinna av väl.
  3. Kör varje grönsak för sig i matberedare eller mixer till en slät puré. Blanda respektive puré med potatismjöl, crème fraîche, ägg och kryddor.
  4. Smörj en avlång form med smör och lägg ett smörpapper i botten. Varva puréerna i i formen. Täck med folie och grädda i vattenbad längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
  5. Låt patén kallna innan du stjälper upp den.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/forratt/gronsakspate/