Amerikanska blåbärspannkakor
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 6-8
Ingredienser
  • 4,7 dl mjöl
  • 0,5 dl socker
  • 2¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 4,7 dl mjölk eller buttermilk
  • ½ dl smält smör
  • 2,5 dl blåbär, frusna eller färska
Instruktioner
  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål.
  2. Vispa äggen tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
  3. Blanda allt till en klumpig deg, se till att inte blanda för väl (se under Noteringar).
  4. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och häll ner knappt 1 dl smet och lägg på några blåbär.
  5. Stek på 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera med lönnsirap (och grädde och bacon om du känner dig modig).
Noteringar
Om man blandar smeten för mycket, renderar det i platta och tunga pannkakor.

Antalet kalorier nedan grundar sig på 6 pannkakor.
Näringsinformation
Kalorier: 496
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/frukost/pannkakor/amerikanska-blabarspannkakor/