Chili- & limerostade mandlar
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 6-8
Ingredienser
  • 1-2 påsar mandlar
  • 3 msk honung
  • 1 ägg, bara vitan
  • 1 tsk limeskal, finrivet
  • ½-1 tsk chiliflakes
  • 2 ½ tsk flingsalt
  • Juice från ½ lime
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175° och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg mandlarna i en stor skål.
  3. Vispa samman honung, äggvita och limeskalet i en mindre skål.
  4. Häll ner blandningen bland mandlarna och rör om rejält så att alla mandlar täcks.
  5. Täm chiliflingorna och flingsaltet över mandlar och blanda om igen.
  6. Häll blandningen på plåten och stoppa in i ugnen. Låt dem vara inne tills de blir gyllenbruna, c:a 8-10 minuter. Var aktsam så att de inte bränns vid.
  7. Ta ut de rostade mandlarna och droppa juicen från en halv lime över dem och blanda försiktigt så att smakerna blandas.
  8. Låt dem kallna helt.
  9. Smaka av och ta mer chili eller salt om så önskas.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/snacks/chili-limerostade-mandlar/