Fläskfilé med parmesanost
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
Sås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk senap
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk torkad dragon (valfritt)
  • Lite mjöl om det önskas
  • Parmesan
  • Kantareller, stekta i massvis med smör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Salta och peppra fläskfilén och stek den. Lägg ner i en ugnsfast form.
  3. Stek kantarellerna i ett överflöd av smör.
  4. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen.
  5. Häll ingredienserna till såsen över fläskfilén. Strö över riven parmensanost och lägg på kantarellerna.
  6. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/kott/flask/flaskfile-med-parmesanost-och-kantareller/