Moules marinières
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 2 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • Bladpersilja, grovhackad.
  • Salt
  • Svartpeppar
Instruktioner
  1. Skölj musslorna under kallt vatten och låt rinna av.
  2. Dra bort skägget. Knacka försiktigt de musslor som är öppna mot bordet. De som inte sluter sig slängs. Kasta även de trasiga.
  3. Fräs schalotten- och vitlökarna i lite olja i c:a 3 minuter.
  4. Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
  5. Lägg ner musslorna och låt koka kraftigt under lock i 3-5 minuter. Skaka kastrullen efter halva tiden.
  6. Ta upp musslorna och håll dem varma. Koka ner spadet några minuter och smakar av med salt och peppar.
  7. Häll tillbaka mussorna i spadet. Strö över persilja, och servera med bröd.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/forratt/moules-marinieres/