Fiberfrallor
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • 5,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 25 g rapsolja
  • 10 g pofiber
  • 10 g psylliumfrö, hela
  • 25 g fibrex
  • 100 g havregryn
  • 70 g bovetemjöl
  • 25 g sojamjöl
  • 1 krm brödkryddor
  • ½ tsk salt
  • 20 g fiberhusk
Instruktioner
  1. Blanda mjölk, jäst och rapsolja. Rör tills jästen löses upp.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 5 minuter.
  3. Låt degen vila i bunke täckt med plast c:a 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 230-250°.
  5. Klicka ut degen på bakplåtspapperklädd plåt och skapa 8 frallor.
  6. Grädda frallorna i 25 minuter.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/matbrod/fiberfrallor/