Dijonlax
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 4 laxfiléer
  • 50 g smör, smält
  • 3 msk dijonsenap
  • 1½ msk honung
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl pekannöter, hackade
  • 4 tsk persilja, hackad
  • 1 citron
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Blanda samman smör, senap och honung i en skål och ställ åt sidan.
  3. Blanda ströbröd, pekannötter och persilja i en annan skål.
  4. Pensla laxfiléerna med smör-blandningen och strö över ströbröds-mixen.
  5. Baka dijonlaxen i ugn i 12-15 minuter, salta och peppra och servera med lite citron.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/lax/dijonlax/