Sweet potato pie
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • 0.5 kg sötpotatis
  • 115 g smör
  • ~200 g socker
  • 1,2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • ½ tsk kanel, malen
  • 1 tsk vanilj
Instruktioner
  1. Gör en mördeg.
  2. Skala sötpotatisen och koka den tills den är klar.
  3. Värm ugnen till 175°.
  4. Mosa sötpotatisen i t.ex. en matberedare tillsammans med smöret, och mixa ihop.
  5. Häll ner socker, mjölk, ägg, muskot, kanel och vanilj. Mixa på mellanhastighet tills det blir en fin och slät smet.
  6. Häll ner blandningen i mördegen.
  7. Stoppa in i ugnen i runt 40 minuter, men börja att ha koll på den redan efter 30 om den skulle gå snabbt. Pajen kommer att resa sig som en sufflé, och sjunka ihop när den kallnar.
  8. Servera med vispad grädde eller kanske glass.
Noteringar
Sötpotatispajen tenderar att bli ganska söt, så ta en funderare på mängden socker och modifiera den efter ert sunda förnuft.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/efterratt/sweet-potato-pie/