Svartvinbärsjuice
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 2.5 l
Ingredienser
  • 100 st vinbärsblad
  • 2 liter bär
  • 1 citron, skivad
  • 1 påse citronsyra
  • 2 liter kokande vatten
  • 1 kg socker
Instruktioner
  1. Varva blad, bär och citronskivor i en stor bunke.
  2. Koka upp vattnet och rör ner citronsyran.
  3. Slå vattnet över bären.
  4. Låt blandningen stå valt i 3 dygn och sila av.
  5. Rör ner 1 kg socker i saften.
Noteringar
Blanda c:a 1 dl dryck med 1 liter vatten.

Håller c:a 1 vecka i kylskåp.

Går utmärkt att frysa in.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/dryck/saft/svartvinbarsjuice/