Laxpasta med spenat
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • Färsk pasta för 4 personer
  • 500 g laxfilé, helst färsk
  • ¼ purjolök, fint skivad
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • ~100 g bladspenat
  • Salt
  • Peppar
Instruktioner
  1. Koka pastan per konstens alla regler.
  2. Tärna under tiden laxen och skrubba citronen. Riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft i ett glas.
  3. Fräs purjon i olja, tillsätt grädden, citronskalet- och saften, laxen och låt puttra under lock i c:a 3 minuter.
  4. Häll av vattnet från pastan, vänd ner pastan i såsen och tillsätt spenaten. Salta och peppra och servera.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/lax/laxpasta-med-spenat/