Chicken Bryan
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja
  • 1 rulle getost
  • 12 soltorkade tomater, hackade
  • 0,5-1 dl färsk basilika, hackad
  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 0,5 dl vitlök, finhackad
  • 1-1,5 dl torrt vitt vin
  • 6 msk citronsaft
  • ~130 g smör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen 200°.
  2. Pensla filéerna med olja på båda sidorna och salta och peppra.
  3. Sätt in dem i ugnen i ungefär 20 minuter, och gör såsen under tiden.
  4. Stek löken i smör tills den blir mjuk, och tillsätt vinet och citronsaften. Låt puttra i c:a 10 minuter tills den reducerats till hälften. Tillsätt sedan ~100 g smör i bitar, en bit i taget. Låt bitarna smälta mellan varven.
  5. Lägg ner de soltorkade tomaterna och basilikan och värm upp. Låt det inte koka, bara.
  6. När kycklingen nästan är klar, skär getosten i några centimeter tjocka skivor och lägg på kycklingen tills den blir varm och mjuk.
  7. Servera med t.ex. smörslungad pasta och skeda såsen över kycklingen.
Näringsinformation
Kalorier: 1247
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fagel/kyckling/chicken-bryan/