Cinnabon Cinnamon Rolls
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 12
Ingredienser
  • 2,5 dl varm mjölk (40°)
  • 2 ägg, rumstempererade
  • 75 g smör, smält
  • 11-12 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 påse torrjäst
Fyllning
  • ~2 dl g mörkt muscovadosocker, drygt
  • ~2½ msk kanel, malen
  • 75 g smör, mjukt
Frosting
  • 85 g Philadelphiaost, mjuk
  • 55 g smör, mjukt
  • 2-3 dl florsocker
  • 3 ml vaniljextrakt
  • En nypa salt
Instruktioner
  1. Värm mjölken och lös upp jästen i den. Blanda ner socker, smör, salt och ägg. Häll ner mjölet och blanda väl. Knåda degen till en boll, lägg den sedan i en skål och låt den jäsa i en timme, eller tills den blir ungefär dubbelt så stor.
  2. Blanda det bruna sockret och kanelen i en skål medan degen jäser.
  3. Kavla ut degen och bred på smöret. Sprinkla socker- och kanelblandningen över, och rulla ihop degen till en rulle. Skär upp i 12 bitar.
  4. Lägg bullarna på en plåt, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 200°
  6. Stoppa in bullarna i ugnen och grädda dem i ungefär 15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  7. Medan cinnabon-bullarna gräddas, blanda ingredienserna till frostingen och klicka på den när bullarna är varma och redo för servering.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/bakverk/bullar-kakor/cinnabon-cinnamon-rolls/