Laxgryta
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 4 hg laxfilé
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 2-3 morötter
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongstärning
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk Maizena
  • 2 msk vatten
  • (Dill)
  • Salt & peppar
Instruktioner
  1. Riv citronskal. Hacka lök. Riv morötter grovt. Fräs allt mjukt, ska ej få färg.
  2. Slå på vatten och buljongtärning. Häll över vinäger och grädde. Red av med Maizena och vatten. Sjud c:a 5 minuter.
  3. Skär laxen i kuber, vänd ner i såsen. Puttra i 5 minuter. (Ha i dill).
  4. Servera med pressad potatis.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/laxgryta/