Krämig laxgratäng med sparris
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 4 portionsbitar färsk lax
  • salt och peppar
  • 2½ dl grädde
  • 200 gr Philadelphiaost
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • 2 dl riven ost
Instruktioner
  1. Ställ ugnen på 200°.
  2. Lägg ner laxfiléerna i en smord ugnsform.
  3. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
  4. Värm upp crème fraîche, Philadelphiaost, hummerfond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
  5. När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över laxen och sparrisen.
  6. Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i c:a 40 minuter, eller tills laxen är klar.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/kramig-laxgratang-med-sparris/