Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Morotskaka i mugg - Recept i Hssons Skafferi

Morotskaka i mugg på 5 minuter


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 5 minuter

Description

En glutenfri morotskaka med få kalorier gjord i mikrovågsugn. Denna morotskaka använder
äppelmos istället för olja och havremjöl istället för vetemjöl. Vi använder cream cheese frosting men man kan också göra en version med ännu lägre kalorier om man använder fettfri färskost och grekisk yoghurt istället.


Ingredients

Scale

Torra ingredienser

  • 2 msk havremjöl
  • 1 msk vaniljproteinpulver
  • 1⁄4 tsk kanel
  • 1⁄8 tsk ingefära
  • 1⁄8 tsk muskotnöt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk äggvita
  • 1⁄2 tsk vanilj
  • 2 msk rivna morötter
  • 2 msk osötat äppelmos
  • 2 tsk farinsocker

Till frostingen


Instructions

1. Tvätta en morot och strimla eller riv med hjälp av ett rivjärn eller microplane.

2. Pressa morötterna med hushållspapper för att få ut lite av vattnet.

3. Blanda äppelmos, äggvita och vanilj i en mugg. Blanda sedan i proteinpulver, bakpulver och kryddor och rör om ordentligt. Se till att allt blir upplöst ordentligt och inga klumpar finns kvar.

4. Blanda i mjöl och socker och rör om. Tillsätt morötterna sist.

5. Kör i mikrovågsugnen i 2-2,5 minuter och vänd ut morotskakan från muggen på en tallrik.

6. Låt den svalna till rumstemperatur innan den äts eller frostas.

  • Prep Time: 3 minuter
  • Cook Time: 2 minuter

Nutrition

  • Calories: 242 kcal
  • Fat: 6g
  • Carbohydrates: 36g
  • Protein: 11g