Ingredients
																
							Scale
													
									
			- 8 dl ljummet vatten
 - 1 pkt jäst
 - 1–2 msk honung
 - 2 tsk salt
 - 3–4 tsk brödkrydda
 - 2–3 dl frön, t.ex. solrosfrön, pumpafrön, linfrön etc.
 - Mjöl av valfri sort
 
Instructions
- Blanda vatten, jäst, honung, salt och brödkrydda i en bunke, och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner fröna.
 - Fyll på med mjöl (det fungerar att blanda vete-, råg-, grahamsmjöl) tills det blir en ganska lös deg.
 - Låt jäsa 1-2 timmar.
 - Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
 - Sätt ugnen på 250° och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, c:a 20 minuter.
 - Grädda i 15 minuter och sänk sedan värmen till 125°. Grädda i ytterligare 30-35 minuter.
 - Knacka på brödet, låter det ihåligt är det färdigt.
 
Notes
Lägg en bit folie över limporna om de får färg lite för fort.
- Prep Time: 2 hours
 - Cook Time: 50 mins
 
		
 (4,69)