Shigumchi-guk

Kryddig koreansk nudelsoppa.
3.0 from 1 reviews
Shigumchi-guk
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4-6
Ingredienser
  • 4-6 portioner
  • 300 gr strimlad kycklingfilé
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 st strimlade salladslökar eller en bit purjo
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk chili (lite beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 150 gr risnudlar
  • ½ l hönsbuljong (1 tärning)
  • 400 gr bladspenat
Instruktioner
  1. Blanda kycklingen med kryddor och lök. Låt marinera 30 minuter om du vill, det är ej nödvändigt.
  2. Fräs i olja/smör i en gryta eller stor kastrull.
  3. Häll på het buljong och låt sjuda någon minut.
  4. Tillsätt risnudlar, sjud ytterligare någon minut.
  5. Vänd ner spenaten och låt den bli het men inte koka.
  6. Servera med mjölk!
  Källa extremefood.se

Kommentarer

Säg vad du tycker! Glöm inte att rösta.

E-postadressen publiceras inte.

Sätt betyg på receptet!: